Veelgestelde vragen

Is dit het Nederlands Kampioenschap?

Ja! De kampioenschappen Senior Pro, Junior en Heavy zijn de enige officiële Nederlandse Kampioenschappen. Het kampioenschap Senior Beginner is geen officieel  Nederlands Kampioenschap.

Kan ik ook losse racedagen meedoen?

Ja! Bij het kampioenschap Senior Beginner kan je losse racedagen meedoen. Bij de kampioenschappen Senior Pro, Heavy en Junior kan dit niet. 

Heb ik een eigen kart nodig?

Nee! Formula Karting organiseert huurkart kampioenschappen en wij huren altijd de karts van de kartbaan. je hebt dus geen eigen kart nodig!

Heb ik een licentie nodig om mee te doen?

Voor de kampioenschappen Senior Pro, Heavy en Junior heb je een KNAF Clublicentie nodig om mee te doen.
Voor het kampioenschap Senior Beginner heb je GEEN licentie nodig om mee te doen. 

Heb ik een eigen racepak en helm nodig?

Nee! Je kan wel je eigen racepak en helm gebruiken, maar je kan die ook van de kartbaan lenen. 

Wat moet ik wel sowieso zelf meenemen?

Schoenen die tot over je enkels gaan en handschoenen met grip. Soms kan je de handschoenen ook lenen van de kartbaan, maar niet altijd!

Wat kost het om mee te doen?

Karten is een mechanische sport, waardoor de kostprijs hoog ligt. Desondanks zijn racedagen van Formula Karting relatief goedkoop!
Formula Karting Junior kost €90,- per racedag en Formula Karting Senior (Heavyweight) kost €110,- per racedag. 

Indien je het hele seizoen mee wil doen, doe je een aanbetaling van de eerste race + €15,- voor elke resterende racedag. vervolgens betaal je vanaf de tweede racedag €15,- minder. 

Hoe werkt het aanmelden?

Je kan je via deze website aanmelden voor Junior, Senior PRO, Senior Beginner of Heavyweight. Let op dat je alle gegevens goed invult! We beoordelen handmatig jouw aanmelding en je ontvangt binnen 48 uur een reactie met de informatie om de betaling te doen. Zodra we de betaling hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging van de betaling en sta je officieel ingeschreven!

Heb je een vraag?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.