F.A.Q. 2023

Is dit het Nederlands Kampioenschap?

Ja! Formula Karting organiseert in samenwerking met de KNAF het enige officiële Nederlands Kampioenschap voor Huurkarten. 

Kan ik ook losse racedagen meedoen?

Ja! Bij de kampioenschappen Junior, Beginner en Endurance kan je losse racedagen meedoen. Echter de KNAF licentie is wel benodigd. 

Heb ik een eigen kart nodig?

Nee! Formula Karting organiseert huurkart kampioenschappen en wij huren altijd de karts van de kartbaan. je hebt dus geen eigen kart nodig.

Heb ik een licentie nodig om mee te doen?

Ja, een KNAF Karting Club Restricted licentie. Hier dien je een (simpele) medische keuring voor te doen! Voor meer details zie, KNAF informatie.

Heb ik een eigen racepak en helm nodig?

Nee! Je kan wel je eigen racepak en helm gebruiken, maar je kan die ook bij de meeste kartbanen te lenen (controleer dat van te voren).

Wat moet ik wel sowieso zelf meenemen?

Schoenen die tot over je enkels gaan en handschoenen met grip. Soms kan je de handschoenen ook lenen van de kartbaan, maar niet altijd!

Hoe werkt de gewichtservice?

Formula Karting heeft een gratis gewichtservice indien een kartbaan geen gewicht te leen heeft. Je kan hier gebruik van maken als je zelf geen lood hebt. Voorwaarde is dat je minimaal een week voor de racedag ons een e-mail stuurt met hoeveel kilo je nodig hebt.

Hoe wordt je gewicht gewogen?

De rijder wordt gewogen inclusief complete uitrusting (helm, overall, schoenen etc.). 

Wanneer krijg ik de informatie van de racedag ?

Ongeveer drie weken voor iedere racedag mailen we alle basisinformatie van de opkomende racedag. In de week ervoor sturen we het uitgebreide tijdschema en de briefing.

Hoe werkt het aanmelden?

Je kan je via deze website aanmelden. Let op dat je alle gegevens goed invult! We beoordelen handmatig jouw aanmelding en je ontvangt binnen 48 uur een reactie met de informatie om de betaling te doen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Zodra we de betaling hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging van de betaling en sta je officieel ingeschreven!

Hoe werken de betalingen?

Voor het gehele seizoen vragen wij een aanbetaling €15 voor iedere racedag, Na het voldoen hiervan zijn de plaatsen voor je gereserveerd. Drie weken voor iedere racedag dient het restant te worden voldaan.
Voorbeeld; Voor het NK Lightweight, Senior en Heavyweight.
- Aanbetaling seizoen.
10 racedagen x €15 = €150.
- Betaling per racedag.
Voor de eerste racedag in Poeldijk is het inschrijfgeld €124. Dit is exclusief een optionele training op de racedag á €18,-
Indien je niet wilt trainen op de racedag is het €124 - €15 (aanbetaling) = €109 wat er nog betaald dient te worden. 
Indien je wel wilt trainen op de racedag is het €124 - €15 (aanbetaling) = €109 + €18 = €127 wat er nog betaald dient te worden.

Hoe ziet een racedag eruit?

Hieronder een voorbeeld van de dag indeling van een racedag:

08:30  | Aanmelden

09:30  | Optionele trainingsheats

10:30  | Races

15:00  | Finale races (voor de top 16 van het dagklassement)

16:00  | Prijsuitreiking

De dagindeling verschilt per racedag. Dit hangt af van het aantal kampioenschappen, aantal deelnemers en de baan. Het zal bijna altijd of een ochtend/voormiddag of middag/vooravond dagdeel zijn. Met uitzondering de begin en finale racedag.

 

Let's RACE!

Heb je een vraag?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.